Tarvittavat työkalut: rullamitta, vatupassi kynä ja paperia.

Mittausohje, ovilasi ja yksi kiinteälasi.

1.) Saunan lasiseinä on suhteellisen helppo mitattava, aloita mittaaminen piirtämällä naamakuva mitattavasta seinästä.

2.) Tarkasta vatupassilla seinien suoruudet, jos huomaat että seinät heittävät paljon (esim. 50cm matkalla 0.4-0.6cm)

ota yhteyttä asiakaspalveluun.

3.) Mittaa tiukat aukkomitat, ota mitat kuvan mukaisesti kolmesta erikohdasta, ja kirjaa pienimmät mitat paperille hahmotelma piirrokseen. Huomaa että sarananlaippa määrittää mittaus / asennuskohtaa. kts.kuva

Vähennykset:

Ovilasi: vähennä oven tiukasta leveys mitasta -1.0cm Vähennä oven korkeudesta -12.9cm Näillä vähennyksillä oven alle jää 10cm rako. Oven yläpuolella kulkee 2.5cm lista kokomatkalla, näin ovi mahtuu varmasti kääntymään. Varmista kuitenkin vielä että katossa ei ole valaisimia tai muita esteitä oven kääntymis kohdalla.

Kiinteälasi: vähennä kiinteän lasin leveydestä -1.0cm vähennä kiinteän lasin tiukasta korkeudesta  -1.9cm. Näillä vähennyksillä kiinteälasi menee pujottamalla paikalleen.

Alumiinilistat:

Ylälista lev.1.5x2.5cm. vähennä ylälistan leveydestä -0.3cm

Alalista lev.1.5x1.5cm. vähennä alalistan leveydestä -0.2cm

Seinälista lev. 1.5x1.5cm. vähennä seinälistasta -4.2cm

 4.) Tarkasta vielä mitoitukset, katso että olet mitoittanut lasit noin siltäkohti mihin myöhemmin lasit asennetaan (huomio saranalaippa). Kiinnitä myös huomiota oviaukon alareunan alalaatoihin, katso myös saranoiden alle jäävät laatat . Saranat on ovilasissa 25.0cm korkeudessa, tarkasta siis seinästä 35.0cm korkeudelta laattat silmämääräisesti. Tarkasta myös alumiini listojen sopiminen kattoon ja seinään.

Sarana ja vedin työstöt tulevat automaattisesti, saranat on 25.0cm molemmista päistä, vedinreikä on 90cm alareunasta, kun ovi on asennettuna vetimen korkeus 100cm.

Saunanlasit on 8mm karkaistua turvalasia, karkaistua lasia ei voi leikata / työstää enää karkaisun jälkeen. KRH-hiomakoneella voi hioa lasista 1-2mm, riski lasin rikkoutumiselle on kuiten suuri.

HUOM!

Mittaukset aina valmiista pinnoista, jos et ymmärä täysin mitoitusohjeita tai olet epävarma mitoista, niin jätä mitoitukset ja asennukset suosiolla meidän huoleksi :)