Tarvittavat työkalut: rullamitta, kynä ja paperia.

Mittausohje jos lasit tulevat ilman listoja kiinni:

1.) Piirrä paperille keittiösi hahmotelma.

2.) Mittaa tiukat aukkomitat ja kirjaa mitat paperille hahmotelma piirrokseen.

3.) Taustalasi vähennä pienimmästä leveys mitasta -0.6cm ja korkeuden pieninmästä mitasta 0.5cm. Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla. Huomio tässä että jos tämän lasin edessä on hana, niin lasi ei välttämättä mahdu paikalleen ilman hanan iroitamista.

sivulasit vähennä pienimmästä leveys mitasta -0.6cm ja korkeuden pieninmästä mitasta -0.5cm . Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla.

Mittausohje jos lasit tulevat kiinni alumiini listoilla:

1.) Piirrä paperille keittiösi hahmotelma.

2.) Mittaa tiukat aukkomitat ja kirjaa mitat paperille hahmotelma piirrokseen.

3.) Taustalasi vähennä pienimmästä leveys mitasta -0.6cm ja korkeuden pieninmästä mitasta 1.0cm.. Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla. Huomio tässä että jos tämän lasin edessä on hana, niin lasi ei välttämättä mahdu paikalleen ilman hanan iroitamista.

sivulasit vähennä pienimmästä leveys mitasta -0.6cm ja korkeuden pieninmästä mitasta -1.0cm.. Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla.

Reikien ja työstöjen mittausohje:

1.) Mittaa reiät aina käyttäen samaa lasinreunaa. Ilmoita meille mitat aina keskelle reikää.

Leveysmitta lasin reunasta reiän keskelle. Huomio tässä että lasi on 0.6cm pienempi kun mitattava-aukko eli jos mittaat seinästä työstön keskelle niin vähennä mitasta -0.3cm näin työstö on oikealla kohdalla lasissa, tee näin kaikkien työstöjen kohdalla.. Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla. Ilmoita mitat tilatessa käyttäen termia: A1.B1.C1.D1 jne.

Korkeusmitta lasin alareunasta reiän keskelle. Huomio tässä että lasi on 0.5cm pienempi kun mitattava-aukko eli jos mittaat suoraan tason pinnasta työstön keskelle niin vähennä mitasta -0.3cm näin työstö on oikealla kohdalla lasissa asennusta ajatellen, tee näin kaikkien työstöjen kohdalla.. Yliviivaa tiukkamitta paperilla, ja korvaa se lasinmitalla. Ilmoita mitat tilatessa käyttäen termia: A2.B2.C2.D2 jne.

Nämä vähennys mitat ovan voimassa jos aukot on suhteellisen suorat, jos huomaat mitatessa suuria heittoja voit vähentää mitoista muutaman millin enemmän. Tarkasta mitoituksesi ja vähennykset vielä kerran että ei tule helppoja virheitä.

HUOM!

Mittaukset aina valmiista pinnoista, jos et ymmärä täysin mitoitusohjeita tai olet epävarma mitoista, niin jätä mitoitukset ja asennukset suosiolla meidän huoleksi :)